måndag 6 april 2009

Havsöringsfiske i Bohuslän

3-5 april åkte jag och Johan Olofsson upp till Ninas föräldrars stuga i Lyse Berga utanför Lysekil. Helgen skulle disponeras till fiske och några öl. Vädret såg lovande ut med sol, lite SV vindar och 5-6 grader i vattnet.

Planen var klar sedan länge. Först ut till en undangömd pärla i Åby fjorden på lördagen och söndagen skulle antingen bli i viken nedanför stugan eller vid Lyckorna.

Det visade sig vara riktigt skit fiske hela helgen. Öringarna var totalt oinereserade för drag och flugor. Hela lördagen gick utan ett enda hugg, detta var bedrövligt eftersom vi var på "det" stället i Åbyfjorden.

Efter att fiskat av hela sträckan, druckit kaffe ett par gfånger drog vi vidare ut mot naturreservatet Nävekärr. Provade lyckan i en vik men den var lika tom den. Dock fick vi se en Berguv uppe på en klippa.


Sena eftermiddagen tillbringade vi i viken nedanför stugen, men inte heller här högg fisken.

Kvällen gick till mat, ett par öl och österrikisk Jägermeister :)

På söndagen var det sämre väder och vi tog sovmorgon. Gick ner till Trälebergsviken och började nöta av sträckan. Efter mycket möda tog Johan helgens första öring. En liten en som fick gå tillbaka. För mig lös fiske lyckan med sin frånvaro förutom en plattfisk.

Vi packa ihop och styrde hemåt. Tog en runda förbi ett populärt ställe på Orust. Träffade ett par fiskare som också hade haft riktigt skit fiske! Väl hemma i Gbg fick jag abstinens efter 5 min och gick ner till klipporna vid Näset. I näst sista kastet satt den där! Yeeha. Äntligen kunde jag avsluta helgen med värdighet!

Skitfiske på er där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar